Construim si intretinem platforme web profesionale

Dictionar termeni web - litera A
Archie = O metoda destul de invechita de a gasi fisiere in mediul Internet, Archie este un sistem ce culege, indexeaza si ajuta la gasirea de informatii oriunde in mediul Internet. Dezvoltat la Universitatea McGill, Archie a fost conceput initial drept un director cu fisiere indexate din arhive. Din pacate, Archie este destul de lent, iar rezultatele sale depind foarte mult de modul de configurarea a server-ului la care Archie se conecteaza. Fisierele accesate sunt returnate via FTP (Protocol de transfer al fisierelor).

ARP = Address Resolution Protocol. Realizeaza pentru IP gasirea adresei hardware a masinii de destinatie.

ASCII = American Standard Code for Information Interchange - Codul standard american pentru schimbul de informatie. Fisierele text sunt stocate optim cu ajutorul formatului ASCII, un standard dezvoltat de American National Standards Institute (ANSI) pentru a defini modul de scriere si citire a caracterelor de catre computere. Setul ASCII contine 128 de caractere, inclusiv: litere, numere, elemente de punctuatie si coduri de control (de tipul grafemului ce marcheaza finalul unei linii de text). Fiecare litera este reprezentata de un numar: litera A, de exemplu, este reprezentata prin numarul 65, in timp ce literei z ii este alocat numarul 122. Majoritatea sistemelor de operare utilizeaza standardul ASCII, exceptie facand Windows NT, ce utilizeaza standardul Unicode, actual si mult mai flexibil.

Autorespondere = Configurand aceasta optiune, cand este trimis un email catre un anumit cont (sau mai multe), serverul va trimite automat un email celui care v-a scris. Puteti defini “subiectul” mesajului si “continutul” pe care serverul il trimite automat. Pentru a configura aceasta optiune, dati click pe “Add Autoresponder”. In campul “E-mail” introduceti user-ul pentru care doriti activarea acestei optiuni. In campul “From”, scrieti numele celui care detine aceasta adresa de email, la “Subject”, subiectele pe care le vor avea mesajele trimise automat, iar in campul “Body”, continutul mesajului. Dupa ce completati aceste campuri, dati click pe butonul “Create”.

Avatar = Este o imagine miniaturizata (persoana, obiect, animal) special aleasa pentru a va reprezenta in mediul online.

pagina 3 din 3

    «   
3
 
 »    

Resurse web