Construim si intretinem platforme web profesionale

Marketing online 360 / inbound marketing

Construieste incredere, reputatie si autoritate si atrage astfel clientii

Inbound marketing - online 360

 

Inbound marketing este o strategie care utilizeaza colectia completa de elemente si actiuni de marketing online - continut, bloguri, evenimente, SEO, social media, etc - pentru a crea si creste notorietatea unui brand si a atrage noi clienti.
Spre deosebire de abordarile de marketing externe in care companiile incearca sa gaseasca clienti, inbound marketing capteaza atentia clientilor folosind toate canalele online si ii orienteaza catre companie.

Obiectivul strategic il reprezinta maximizarea randamentului de atragere a vizitatorilor si conversia lor in clienti folosind cel mai bun / potrivit mix de instrumente online. Fluxul simplificat consta in urmatorii pasi: atrage vizitatori -> converteste-i pe cei interesati -> finalizeaza vanzarea -> multumeste clientii (si transforma-i in fani).

De ce este inbound marketing o abordare moderna si atragatoare?
Deoarece ofera consumatorului exact răspunsurile pe care le caută în punctul in care are nevoie. Aceasta abordare construieste incredere, reputatie si autoritate în orice nisa sau zona in care strategia se aplica consecvent.

Strategia de marketing online aplicata gestioneaza unitar si monitorizeaza:

  • content marketing - productie continut original adaptat creat si publicarea in site si blog (noutati, oferte speciale, evenimente, avantaje);
  • analiza performante si optimizare activa (inclusiv SEO) imbunatatire trafic din motoarele de cautare;
  • social media marketing - productie continut optimizat si publicarea pe retelele sociale (Facebook, Instagram, Google +, Twitter, Linkedin, Youtube, Foursquare);
  • email marketing - creatie newslettere si expediere la baza de prospecti si clienti;

  • SEM, integrare campanii online AdWords si FB Ads / PPC;
  • creare landing / pagini dedicate;
  • marketing prin influenceri online / bloging / video marketing;
  • colectare si transfer automat lead-uri obtinute din toate canalele catre CRM, urmarire si finalizare vanzare;

Abordarea de tip inbound marketing online permite crearea unui avantaj competitiv si solid pe termen mediu fata de alti competitori si ofera cel mai bun randament pentru bugetele cheltuite in online pentru atragerea si conversia unui client!

marketing, 360 - Web Activ