Construim si intretinem platforme web profesionale

Articole

Noutati

Digitizare, digitalizare si transformare digitalaCompania dvs. digitizeaza datele sale? Sau poate ati progresat deja la digitalizare? Afacerea dvs. este deja in zona de transformarea digitala, sau poate chiar amenintata de ea?
Ultimii douazeci de ani au inaugurat o noua era in tehnologie care a remodelat viata de zi cu zi, eliminand procesele depasite si dând nastere unor sectoare de afaceri cu totul noi.
Unele dintre cele mai comune cuvinte folosite de catre companii in ultima vreme sunt digitizarea, digitalizarea si transformarea digitala. Cu toate acestea, exista o confuzie cu privire la diferenta dintre acesti termeni sau cel putin o dezbatere ca ar trebui facute o distinctie intre ei. si totusi, diferenta este semnificativa si ar trebui luata în considerare atunci când va ganditi in ce fel ar trebui sa faceti schimbari in afacerea Dvs.
Iata o prezentare folosind ultima declinare acceptata general din punct de vedere al furnizorilor de servicii.

Digitizare: tranzitia de la date analogice la formate digitale
De aici incepe totul.
Cu ani în urma, si de multe ori chiar si astazi (in multe [...]

Vanzari online 2017 de peste 2,8 mld euro


Potrivit cifrelor și estimărilor principalilor jucători din comerțul electronic românesc împreună cu GPeC, valoarea cumpărăturilor online a ajuns la 2,8 miliarde de euro în 2017, cu peste 40% mai mult decât în 2016, când s-au înregistrat 1,8 – 2 miliarde de euro. Acest lucru ar însemna că românii au cheltuit, în medie, 7,67 milioane de euro în fiecare zi din an pentru cumpărături prin internet.Valoarea de 2,8 miliarde de euro face referire strict la e-tail, adică la produsele fizice (tangibile) care au fost comandate online. Nu sunt incluse serviciile, plățile de facturi la utilități, biletele de avion, vacanțele, rezervările hoteliere, biletele la spectacole sau la diferite evenimente, conținutul download-abil etc. Dacă le-am adăuga și pe acestea, valoarea totală a achizițiilor online ar crește considerabil.E-Commerce Share din total Retail: 5,6%Creșterea de aprox. 40% de la un an la altul înregistrată de piața românească de [...]

5 lucruri simple pe care le poti invata de la un site cu un design prost


    Internautii aterizeaza pe anumite site-uri avand in minte scopuri bine definite, altii intra pentru o pura informare, altii doresc sa gaseasca raspunsuri precise la intrebari de specialitate. Daca navigarea nu este una usoara, vor pleca spre alte surse. Iata ce poti invata daca esti fortat sa utilizezi un site cu un design care lasa mult de droit.Fie ca incerci sa iti optimizezi propriul site sau pe al unui client, ar trebui sa arunci o privire mai amanuntita la site-urile de care simti nevoia sa “fugi”. Mai jos sunt cele 5 lucruri simple pe care le inveti daca ai de a face cu site-uri gandite prost, potrivit prdaily.com:

1. Fa tot ce poti pentru a reduce numarul de click-uri

Cand navigheaza, utilizatorii nu isi doresc un parcurs sacadat, cu opriri in permanenta pana cand ajung la informatia dorita, ci vor sa gaseasca cat mai repede link-ul respectiv, asa ca legaturile ar trebui sa se faca din pagina de home, in masura posibilatilor.

2. [...]

De ce sa avem incredere in solutiile si serviciile Cloud


      Increderea este un atribut care se castiga. Nu vine la pachet si nici nu se construieste peste noapte. Necesita timp. A dobandi incredere intr-un sistem IT e ca intr-o relatie, in care fiecare il ajuta pe celalalt sa mearga inainte, oferind sfaturi si simplificandu-si reciproc viata. Vezi cum poate un specialist in software sa convinga persoanele sau companiile care nu au cunostinte de IT sa incerce un sistem Cloud.

Intr-un editorial prezentat mai jos, Haris Zachariades (foto), CEO Softone Romania, incearca sa arate, pe intelesul tuturor, care sunt beneficiile solutiilor si serviciilor Cloud:

Un specialist IT are incredere intr-o solutie informatica performanta asa cum un om de business are incredere intr-o tranzactie de succes. Fiecare este o autoritate in domeniul sau de expertiza, poate face [...]

Cat timp pierde un angajat cu Internetul si ce site-uri taie cheful de munca


   Un angajat pierde zilnic în jur de 1,7 ore (dintr-un program de lucru de 8,5 ore) pe Internet, ziua preferată pentru activităţi extra-job fiind vineri, iar intervalul orar este 15,00-17,00, conform unui studiu efectuat de specialiştii în HR de la WorkTack.

Studiul semnalează că, în ultimul timp, companiile se confruntă din ce în ce mai mult cu probleme organizatorice care afectează bunul mers al activităţii, una dintre probleme fiind accesarea site-urilor de socializare (Facebook, LinkedIN etc) şi a altor site-uri care nu au vreo legătură cu activitatea de serviciu.'Una dintre probleme constă în accesarea site-urilor de socializare (Facebook, LinkedIN etc) şi a altor site-uri care nu au vreo legătură cu activitatea de serviciu. Trăind în era comunicării şi a informaţiei şi având acces uşor la Internet, fie pe laptop, telefon, tablete sau alte gadget-uri, angajaţii pur şi simplu 'uită' [...]

Cata energie risipesc dispozitivele electronice conectate la Internet


   Cele aproximativ 14 miliarde dispozitive electronice conectate la Internet, existente în prezent la nivel mondial, risipesc anual energie electrică în valoare de circa 80 de miliarde de dolari din cauza unor tehnologii ineficiente, iar problema se va agrava până în 2020, când electricitatea risipită de aceste dispozitive se va ridica la 120 de miliarde de dolari pe an, se arată într-un studiu publicat miercuri de Agenţia Internaţională a Energiei, transmite AFP.

Potrivit acestui raport, în 2013, dispozitive electronice conectate la Internet, de genul modemuri, imprimante şi console de jocuri video, au consumat o cantitate de energie de aproximativ 616 terawaţi oră, cea mai mare parte în timp ce dispozitivele erau în modul standby. În plus, din cantitatea totală aproximativ 400 de terawaţi oră a fost risipită din cauza unor tehnologii ineficiente.'Problema nu este că [...]

Invizibil la cautari Google! Iata formularul de completat pentru a scoate numele tau din lista


  După ce a pierdut procesul declanşat la Curtea Europeană de Justiţie, Google se conformează şi pune la dispoziţia utilizatorilor europeni formularul prin care pot solicita eliminarea din lista cu rezultate Google Search a referinţelor către pagini unde sunt menţionate informaţii considerate irelevante sau inadecvate despre aceştia. Potrivit Google, fiecare solicitare primită este analizată în mod individual, scopul fiind atingerea unui compromis  între dreptul persoanei solicitante la confidenţialitate şi dreptul publicului de a afla şi distribui informaţii. La evaluarea link-urilor solicitate pentru îndepărtare se va stabili dacă paginile adresate includ informaţii despre persoana în cauză ce nu mai sunt de actualitate, precum şi dacă nu cumva informaţiile respective sunt de interes public (de ex., informaţii despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre [...]

Ce inseamna Web design


Web design, este un termen general folosit pentru a descrie o etapa importanta in dezvoltarea unui site. Fie ca este un website corporate de prezentare, un magazin virtual, un portal, sau chiar un blog, etapa de web design este cea care da identitatea vizuala a website-ului, este etapa in care se construieste imaginea grafica cu care site-ul isi va intampina vizitatorii. Intr-o intelegere generala din ce in ce mai mult acceptata, web designul se identifica cu procesul de creare site.

Din punct de vedere tehnic, procesul de creatie web design poate fi destul de dificil. Partea vizuala a unui site reprezinta o transpunere a codului HTML de catre un browser (fara de care siturile ar fi doar insiruiri de texte neformatate si, cel mai probabil, fără imagini). In procesul traditional de creare webdesignerii folosesc unelte specializate pentru a crea initial o macheta (mock-up) statica a paginilor. Macheta este modificata pana cand corespunde asteptarilor clientului si apoi intra in procesul urmator de prelucrare HTML urmat de inserarea codului care va genera in final site-ul. In ultima perioada, [...]

Recomandari de Bune Practici Web Design


 Fie ca incepeti un nou proiect de web design, va ganditi la imbunatatirea unui site web existent, sau pur si simplu doriti sa reverificati funtionalitatea site-ului existent, ar trebui sa luati in calcul cateva reguli de bune practici pentru Web Design.
Acestea vizeaza in principal noii vizitatori; clientii fideli vor judeca site-ul aplicand criterii diferite. Ca si cum ar trebui sa alegeti hainele potrivite pentru un interviu de angajare, tot asa aceste principii de baza va vor ajuta sa alegeti un aspect potrivit site-ului astfel incat acesta sa faca o impresie buna si sa obtina rezultatele dorite.1. Site-ul trebuie sa se incarce repedeOricum ati privi acest lucru, o pagina care se incarca rapid trebuie sa fie prima grija. Internetul inseamna viteza, cautari facute rapid, cumparaturi rapide, informatii obtinute rapid. Nu poti obtine nimic din toate aceste cu o pagina care se incarca incet. Ati cautat vreodata ceva, ati urmat un link din lista de rezultate care nu s-a deschis imediat? Ce ati facut? Ati asteptat rabdatori sa se incarce pagina sau [...]