Construim si intretinem platforme web profesionale

Intrebari frecvente

• Intrebari frecvente creare site / web design

De ce imi trebuie un site web?

Indiferent de dimensiunea afacerii Dvs sau domeniul de activitate, aveti nevoie de un website; daca nu te-ai decis inca iata cateva argumente:

- Ai acces la (si achizitie) clienti potentiali, 24 / 24 ore – 365 / 365 zile;
- Iti creezi imagine si credibilitate;
- Beneficiezi de promovare si publicitate ieftina, permanenta;
- Concurenta ta este probabil deja online.

Ce imi trebuie pentru a avea o prezenta online?

Putem sa ta ajutam, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie cu toate serviciile online de care ai nevoie: de la alegerea si achizitia unui domeniu de internet, crearea unui logo si a site-ului tau, pana la servicii de optimizare, administrare, gazduire, promovare online si comunicare pe retele sociale. In plus, iti propunem o suita de aplicatii software online pentru productivitate, vanzari si relatii cu clientii.

De ce am nevoie de web design profesional?

Piata de servicii online abunda in oferte de webdesign; in reteaua de cunostinte si prieteni este chiar probabil sa gasesti pe cineva care sa te ajute. Inainte insa de a lua o decizie legata de proiectul tau, asigura-te ca tii cont de aspectele importante ale proiectului: design grafic preferabil cu impact vizual, functionalitati si usabilitate, optimizare pentru motoarele de cautare (SEO), securitate, garantie si servicii ulterioare de suport disponibile. Este posibil sa gasesti si oferte ieftine insa afla ca experienta si cunostintele necesare pentru a crea un site bun sunt diverse si implica oameni bine pregatiti in strategie, web design, programare si alte servicii online. Diferenta dintre un web design facut de profesionisti si unul facut de un amator este mare si nu ar trebui sa faci compromisuri pentru imaginea afacerii tale.

Ce trebuie sa urmaresc la producerea unui site?

Iti recomandam sa ai in vedere cateva obiective importante care vor influienta rezultate in interactiunea cu vizitatorii sau clientii tai:

- Alegerea un design 'curat' si atragator, fara elemente care sa deturneze atentia de la continut;
- Un comportament responsiv cat mai bun; in multe domenii traficul de pe dispozitivele mobile reprezinta mai mult de 50 % din totalul traficului pe site;
- O structura logica cat mai simpla a informatiei, usor de parcurs;
- Oroducerea unui continut relevant cat mai simplu, usor de parcurs si de inteles de catre vizitator

Iti mai recomandam sa fii preocupat si de optimizarea site-ului inca de la inceput prin producerea unui continut relevant de calitate, organizarea informatiei si rezolvarea unor elemente importante (adrese url prietenoase, atribute meta, legaturi).

Care sunt pasii pentru realizarea unui site web?

Pasii pentru realizarea unui site web sunt:

- analiza (pentru intelegerea obiectivelor tale si conceperea unui plan ce include structura si platforma);
- crearea conceptului grafic;
- implementarea site-ului (pagini si functionalitati);
- introducerea initiala a continutului;
- testare si verificare;
- trecere live si instruirea administratorilor.

Pe tot parcursul derularii proiectului avem nevoie de implicarea ta activa.

Care este implicarea mea in crearea site-ului?

Avem nevoie de tine in urmatoarele etape:

- planificare: stabilim impreuna obiectivele proiectului;
- creatie grafica: avem nevoie de acceptul tau pe propunerile trimise;
- continut site: va trebui sa ne furnizezi continutul initial (text si multimedia); este posibil insa sa externalizezi catre noi si producerea acestui continut insa va trebui sa il aprobi;

Poti sa ne trimiti materiale in orice format digital, noi ne vom ocupa de procesarea si introducerea lor in site.

Ce este un template (de design)?

Un template (de design) reprezinta un model grafic de site predefinit ca format, structura, organizare informatie si care poate fi modificat limitat pentru a corespunde obiectivelor propuse. Folosirea unui template simplifica procesul de creare site si ofera beneficiarului o colectie inclusa (built-in) de functionalitati care tin in principal de grafica (butoane, boxuri, tabele, fonturi, combinatii de culori, asezare informatii in pagina, tipuri de pagini, etc). Comportamentul responsiv garantat poate fi unul dintre avantajele folosirii unui template.

Datorita creativitatii designerilor nostrii, putem livra un aspect final unic si personalizat al website-ului chiar daca am folosit o tema predefinita de design.

Achizitia unei teme de design poate avea costuri suplimentare (de regula in jurul a catorva zeci de euro).

Am nevoie de un web design unic?

Crearea unui design unic implica un proces foarte costisitor (analiza cerinte, analiza competitie, creare o propunere originala dar care sa respecte principii de usabilitate generala) ce poate consuma sute de ore. Daca obiectivul tau este sa fii absolut unic, asigura-te ca aloci buget pentru acest lucru. Sigur, designul este important insa el reprezinta modalitatea in care site-ul livreaza continutul sau catre vizitatori. Poti obtine un rezultat foarte bun si in cazul in care folosesti un template, modificat apoi de catre noi pentru a obtine un aspect unic al site-ului tau.

Ce platforma tehnica sa aleg pentru site-ul meu?

In functie de tipul de site si obiectivele asociate, exista mai multe tipuri de platforme tehnice (si CMS) care pot pilota site-ul tau. Poti alege intre o solutie custom dezvoltata pentru tine (de regula insa mai scumpa dar mai usor de dezvoltat in directii personalizate) sau o solutie deja existenta (Wordpress, Drupal, Typo3, Magento, Open Cart, Joomla, Prestashop) care vine la pachet cu multe functionalitati (altele fiind disponibile contra cost). O platforma existenta iti va permite sa schimbi mai usor furnizorul.

La finalul procesului initial de analiza proiect, in functie de resusrsele si obiectivele tale iti vom recomanda cea mai buna abordare pentru website-ul tau.

Cat costa crearea unui site web?

Pretul pentru realizarea unui site depinde de mai multi factori; cei mai importanti dintre ei sunt:

- tipul site-ului (corporate / de prezentare, magazin online, etc);
- marimea site-ului (numar pagini, catalog de produse / servicii) si functionalitati;
- platforma tehnica aleasa pentru site;
- designul grafic si nevoia de atentie la detalii;
- cine introduce initial datele de continut;
- ce servicii aditionale inseram (optimizare - atribute meta, productie continut relevant, etc);
- cate ore de training si suport va vor fi necesare pentru utilizarea interfatei de administrare;
- domeniu si solutia de gazduire;

Cat dureaza dezvoltarea unui site?

Realizarea unui site se poate face intr-un interval plecand de la o saptamana si cateva luni. Durata depinde de marimea si complexitatea sa, designul ales, continutul sau, serviciile conexe si suportul de care aveti nevoie. In plus, o parte din timp vom avea nevoie de feed-back-ul tau (raspunsurile si aprobarile tale la propunerile noastre). Vezi mai sus si care sunt etapele in care cream un site.

Pot avea acces la site in timpul dezvoltarii sale?

Da. Proiectul tau poate fi accesat de catre tine intr-o zona protejata la noi pe servere. Poti urmari in timp real dezvoltarea site-ului, poti face observatii si poti utiliza ca sa comunici cu noi aplicatii de management de proiect si tichete.

Ce este gazduirea unui site web?

Gazduirea unui site reprezinta spatiul fizic dintr-o structura de servere dedicata in care site-ul sau aplicatia ta este instalata (program si baza de date); serverele mai contin si alte elemente importante pentru a functiona si a face disponibil site-ul catre vizitatori: conexiuni multiple la internet performante, alimentare neintrerupta (surse ups si generatoare) cu energie electrica si programe software aditionale intretinute. Gazduirea este oferita de regula de companii specializate care o ca si serviciu pentru un abonament lunar. Caracteristicile principale pe care le ofera un serviciu de gazduire sunt: o aplicatie pentru gestionarea spatiului (de regula Cpanel), dimensiunea spatiului disponibil pe server (GB), latimea de banda si traficul disponibil lunar (GB) si performanele la nivel de procesoare si memorie.

Ce inseamna administrare site?

Administrarea site-ului, intretinerea si mentenanta sa au ca scop verificarea si actualizarea informatiilor pe website, respectiv verificarea bunei sale functionari si modului in care acesta se prezinta vizitatorilor. Una din activitatile de baza este adaugarea sau modificarea continutului (text, imagini, multimedia) pe site. Noi recomandam clientilor nostrii sa fie preocupati si sa aloce resurse acestui tip de serviciu (ce contine o lista mult mai mare). Costul periodic al acestui serviciu se stabileste ulterior lansarii site-ului si depinde de ceea ce va doriti sa externalizati echipei noastre pentru a castiga timp.

Pot sa modific eu continutul site-ului? Ce trebuie sa fac?

Da. Toate proiectele noastre sunt dezvoltate avand o interfata de administrare (CMS) ce permite modificarea continutului (in anumite limite destul de largi); interfata de administrare poate fi folosita de catre un utilizator cu o experinta medie in utilizarea calculatorului si abilitati in folosirea Internetului.

Pot vedea cati vizitatori am avut pe site?

Da. De regula includem in codul site-ului aplicatii care monitorizeaza si inregistreaza traficul pe website. Aceste aplicatii va vor ajuta apoi sa luati decizii legate organizarea si continutul informatiei, sa creati si sa monitorizati campanii de promovare online eficiente.

Ce inseamna CMS?

CMS reprezinta o acronimul unui sistem de management al continutului. In esenta un CMS se ataseaza la componenta unui program care genereaza paginile unui site (sau aplicatie) – facand de multe ori parte intergranta din acesta - si care gestioneaza continutul site-ului. Un CMS oferă o modalitate prin care utilizatorii fără cunostinte de programare pot totusi crea si organiza continut cu relativă usurintă. Implementarea unei astfel de interfete este insa optionala.

Ce tehnologii folositi pentru website-uri?

Proiectele cu componente web pe care le dezvoltam respecta standardele actuale moderne si folosesc tehnologii care le permit sa livreze pagini accesibile pe o colectie diversa de browsere (Explorere, Edge, Chrome, Safari, Firefox, Opera), atat in versiuni de desktop (sau laptop) cat si in versiunile folosite pe dispozitivele mobile (telefoane si tablete). O parte din tehnologiile folosite: HTML, XHTML, XML, CSS, JavaScript, Ajax, Bootstrap, PHP, MySQL / Maria DbPHP,

Ce inseamna SEO?

Denumirea provine din limba engleza: Search Engine Optimization ( Optimizare pentru motoare de cautare). SEO reprezinta o colectie de actiuni avand ca obiectiv o buna indexare a paginilor web de catre motoarele de cautare (Google, MSN) si plasarea cat mai sus in listele de cautari generate de acestea. Actiunile vizeaza in primul optimizarea continutului (text, imagini, etc) si modul in care acesta este interpretat de motoarele de cautare.

Cu cat o pagina este mai bine optimizata cu atat cresc sansele ca pagina sa fie listata pe primele pozitii in motoarele de cautare.

Iti mai recomandam sa fii preocupat de optimizarea site-ului tau inca de la inceputul proiectului: concepe un continut relevant de calitate, organizeaza informatia si rezolva elemente importante (adrese url prietenoase, atribute meta, legaturi).