Construim si intretinem platforme web profesionale

Articole

Ce inseamna Web Design

Web design, este un termen general folosit pentru a descrie o etapa importanta in dezvoltarea unui site. Fie ca este un website corporate de prezentare, un magazin virtual, un portal, sau chiar un blog, etapa de web design este cea care da identitatea vizuala a website-ului, este etapa in care se construieste imaginea grafica cu care site-ul isi va intampina vizitatorii. Intr-o intelegere generala din ce in ce mai mult acceptata, web designul se identifica cu procesul de creare site.

Din punct de vedere tehnic, procesul de creatie web design poate fi destul de dificil. Partea vizuala a unui site reprezinta o transpunere a codului HTML de catre un browser (fara de care siturile ar fi doar insiruiri de texte neformatate si, cel mai probabil, fără imagini). In procesul traditional de creare webdesignerii folosesc unelte specializate pentru a crea initial o macheta (mock-up) statica a paginilor. Macheta este modificata pana cand corespunde asteptarilor clientului si apoi intra in procesul urmator de prelucrare HTML urmat de inserarea codului care va genera in final site-ul. In ultima perioada, datorita dezvoltarii enorme a domeniului, odata cu aparitia platformelor CMS integrate care genereaza pagini web (wordpress, etc), se folosesc din ce in ce mai mult teme sau template-uri predefinite. Acestea care pun la dispozitia utilizatorilor mai multe variante simple se personalizare si modificare (culori, fonturi, boxuri, tabele, formulare, pagini predefinite) ce pot si combinate pentru a obtine un rezultat bun. Temele vin de regula cu un comportament responsiv testat pe mai multe tipuri de dispozitive si browsere si au de regula preturi mici sau pot fi chiar gratuite.

Un web design bun ar trebui sa aiba:

  • o compozitie 'curata' si atragator, fara elemente care sa deturneze atentia de la continut;
  • un comportament responsiv cat mai bun; in multe domenii traficul de pe dispozitivele mobile reprezinta mai mult de 50 % din totalul traficului pe site;
  • o structura logica cat mai simpla a informatiei, usor de parcurs;

Web-designer-ul trebuie sa gaseasca un echilibru intre elementele dinamice care fac site-ul atractiv, si preocuparea de a produce un design web care sa permita o experienta placuta pentru cat mai multi utilizatori web, indiferent dimensiunea ecranului pe care vizualizeaza site-ul.

Va rugam sa ne solicitati o oferta pentru urmatorul Dvs proiect de webdesign.