Construim si intretinem platforme web profesionale

Articole

5 lucruri simple pe care le poti invata de la un site cu un design prost

    Internautii aterizeaza pe anumite site-uri avand in minte scopuri bine definite, altii intra pentru o pura informare, altii doresc sa gaseasca raspunsuri precise la intrebari de specialitate. Daca navigarea nu este una usoara, vor pleca spre alte surse. Iata ce poti invata daca esti fortat sa utilizezi un site cu un design care lasa mult de droit.

Fie ca incerci sa iti optimizezi propriul site sau pe al unui client, ar trebui sa arunci o privire mai amanuntita la site-urile de care simti nevoia sa “fugi”. Mai jos sunt cele 5 lucruri simple pe care le inveti daca ai de a face cu site-uri gandite prost, potrivit prdaily.com:

1. Fa tot ce poti pentru a reduce numarul de click-uri

Cand navigheaza, utilizatorii nu isi doresc un parcurs sacadat, cu opriri in permanenta pana cand ajung la informatia dorita, ci vor sa gaseasca cat mai repede link-ul respectiv, asa ca legaturile ar trebui sa se faca din pagina de home, in masura posibilatilor.

2. Creeaza link-uri cat mai explicite

Link-urile ar trebui sa fie descriptive. Nu le spune cititorilor “Citeste mai mult aici” sau “Click aici”. Spune-le exact ce ar citi daca ar da click-ul respectiv.  

3. Continutul site-ului ar trebui sa fie cat mai simplu de parcurs

Pentru asta, e nevoie de subtitluri, bullet-uri, liste scurte etc.  

4. Titlurile rubricilor ar trebui sa fie concise si explicite

Daca sunt organizate cu cap, rubricile de pe site ar trebui sa faciliteze explorarea site-ului, astfel incat utilizatorii sa gaseasca ceea ce au nevoie. De asemenea, pot face ca informatia sa para mai putin densa si mai “citibila”, scutind utilizatorii de timp petrecut “orbecaind” pe site.  

5. Tine minte ca mai putin este adesea mai mult in online

Elimina detaliile care ar putea abate atentia de la continutul propriu-zis, spre exemplu animatii flash. Utilizeaza animatii atunci cand chiar te ajuta, nu doar pentru “show”.

Sursa: dailybusiness.ro
http://www.dailybusiness.ro/stiri-new-media/5-lucruri-simple-pe-care-le-poti-invata-de-la-un-site-cu-un-design-prost-106886/